MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Appel 'Red Falstaff'

Groeit in 1 tuin

Latijnse naam
Malus domestica 'Red Falstaff'
Hoogte
0 - 500 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

Algemene omschrijving

Rode Falstaff is een van de beste tuin appelrassen. Om te beginnen, de smaak is zeer goed - u zult nooit problemen hebben met het weggeven van een overschot van deze appels.

En je kan bijna zeker zijn dat je een overschot zal hebben, Falstaff is ook een van de best dragende van alle appelrassen - gelukkig zijn de appels vrij goed te bewaren, in een koelkast tot Kerstmis. Het is ook gemakkelijk te kweken en in het algemeen ziektevrije boom, en groeit in een nette en opgeruimde manier.

Rode Falstaff is een uitstekende knapperige sappige appel, met licht-crèmekleurige vruchtvlees en een oranje / rode huid. De smaak is een uitgebalanceerde combinatie van zoetheid en zuren, en precies wat je verwacht van een appel.

Rode Falstaff is een sport (natuurlijke genetische mutatie) van Falstaff, dat is een kruising tussen James Grieve en Golden Delicious. De James Grieve ouderschap heeft waarschijnlijk de grotere impact op Falstaff's smaak, en is aangenaam scherp wanneer rechtstreeks gegeten van de boom.

De relatie met Golden Delicious is veel minder duidelijk in de kleur of smaak, maar weerspiegelt in de aantrekkelijke knapperigheid van de appels. Falstaff erftde ook de houdbaarheid van Golden Delicious - houdt zeker beter dan James Grieve, en indien goed gekoeld zal de smaak en knapperigheid enkele maanden bewaren.

Vereisten

Zoals andere appels

Onderhoud

Zomersnoei en wintersnoei afhankelijk van de boomvorm

Gebruik

Dessertappel

Berichten over deze plant