Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Japanse esdoorn 'Deshojo'

Acer palmatum 'Deshojo'

Foto: Japanse esdoorn 'Deshojo'

Dit is een goed groeiende struik die 3-4 meter hoog kan worden. Het jonge blad is helder rood van kleur, en geeft een mooi spektakel in het voorjaar. Later verkleuren de bladeren via rose naar een helder groen kleur.

Deze soort is ook uitermate geschikt om Bonsaï vormen van te maken. Alle esdoorns verlangen een luchtige voedingsrijke en vochtige grond. Maak dus het plantgat goed los en verbeter de grond met voldoende humus.

Dichtgeslagen, harde grond is uitermate ongeschikt en zal bijna zeket tot een teleurstelling leiden.De Japanse esdoorn kan zich goed houden in  een vochthoudende maar water doorlatende grond die bij voorkeur rijk is aan humus en licht zuur is. Het liefst krijgen zij gefilterd licht door de bladeren van een grotere loofboom. Vooral de roodbladige soorten kunnen bruine bladranden krijgen door verbranding in de volle zon. Vlak na het uitlopen van de bladeren zijn ze vatbaar voor late vorst en een enigszins beschutte standplaats is daarom aan te bevelen. Men snoeit de esdoorn bij voorkeur niet, maar indien nodig zeker niet van februari tot juni: vanwege een sterke sapstroom in het voorjaar zou het boompje dood "bloeden".

Eigenschappen

Hoogte
230 - 360 cm
Kleur
  •   
Winterhard
Ja
PH
Zuur
Vochtigheid
Vochtig
Licht
halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend