MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Engels gras 'Ballerina White'

Foto: Engels gras 'Ballerina White'

Groeit in 77 tuinen

Latijnse naam
Armeria pseudarmeria 'Ballerina White'
Hoogte
1 - 20 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladhoudend

Algemene omschrijving

De Armeria pseudarmeria 'Ballerina White', ook wel Engels gras genoemd is een groenblijvende vaste plant en is het grovere broertje van de Armeria maritima. Hoewel de Nederlandse naam 'Engels gras' is, lijkt het blad van deze Armeria niet op gras. Het blad is groen van kleur, stijf en ovaal tot lancetvormig. In de maanden juni, juli en augustus bloeit de Armeria pseudarmeria 'Ballerina White' met prachtige witte bloemtrossen.

De standplaats van het Engels gras dient bij voorkeur op een zonnige tot half beschaduwde plek in de tuin te zijn. Door de tolerantie van droogte, is de Armeria pseudarmeria 'Ballerina White' perfect geschikt voor de tuinman en tuinvrouw die soms wel eens vergeten water te geven. Uiteindelijk bereikt deze vaste plant een hoogte van zo'n 30 cm hoog. 

De Armeria pseudarmeria 'Ballerina White' leent zich perfect voor in een border (randbeplanting en/of groepsbeplanting), in plantenbakken en rotstuinen. Daarnaast laat deze Armeria zich makkelijk combineren met andere tuinplanten, zoals bijvoorbeeld de Festuca glauca. Daarnaast behoort het Engels gras tot de goede, winterharde tuinplanten.