MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Narcis 'Trepolo'

Groeit in 7 tuinen

Latijnse naam
Narcissus 'Trepolo'
Andere benamingen
Papillon, vlindernarcis
Hoogte
1 - 30 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

Papillon ofwel vlindernarcissen wordt dit type narcissen genoemd. Een goede naam voor deze frivole bloemen. Trepolo is een plaatje, exotisch en adembenemend net als een vlinder.

Narcissus ‘Trepolo’ wordt ongeveer 40 tot 50 cm hoog. De bloemkleur van deze narcis is wit met wit oranje hart (trompet is ingesneden), de bloei van Narcissus ‘Trepolo’ valt eind maart - april. 
Het blad van Narcissus ‘Trepolo’ is blauwgroen. Een narcis voor op een zonnige tot een schaduwrijke plek.

  • Planthoogte (cm) 40 - 50 cm
  • Lichtbehoefte Zon, Half schaduw
  • Kleur Meerkleurig
  • Planttijd Herfst
  • Plantdiepte (cm) 15 - 20
  • Snijplant Ja

Narcissen kunnen bijna overal voor worden gebruikt. Ze zijn veelzijdiger in de tuin dan tulpen en hyacinten. Het grote voordeel van narcissen is dat ze zich gedragen als vaste planten in de tuin. Bovendien bloeien ze vroeg in het seizoen wat ze een belangrijke rol in de voorjaarstuin geeft.

Daarnaast kunnen Narcissen ook in het gras geplant worden, als er maar niet wordt gemaaid voordat de plant afgestorven is. Dit betekent dat er met de eerste keer maaien moet worden gewacht totdat de narcissen verwelkt zijn, of dat er tussen de narcissen door gemaaid moet worden. Voor verwildering is het ene soort beter dan het andere.

Toepassingen: ideaal voor vele toepassingen; het veld, bloembedden, plantenbakken en potten, rotstuinen, en als snijbloemen en voor binnengebruik.

Diepte van planten: Als basis regel voor het planten van voorjaarsbloeiende bollen geldt: de bol 2 keer zo diep planten als de hoogte van de bol, met een minimum van 5 cm. Te ondiep planten lijdt tot slecht ontwikkelde wortels en instabiele planten. Te ondiep planten leidt ook tot verhoogde kans op vorstschade. Te diep planten verhoogt de kans van rottende bollen en verzwakt de groei aanzienlijk.

Energie: De belangrijkste eis voor bloembollen in de periode na de bloei is om de planten met rust te laten zodat de voedings-stoffen en blad en stengel gebruikt kan gebruikt worden voor de groei van de nieuwe bol. Deze ‘energie opname’ wordt verkregen door fotosynthese, de plant gebruikt zonne-energie om basis elementen als zuurstof, stikstof, fosfor en kalium om te zetten in voeding. Dit voedsel wordt bewaard in het witte, vlezige deel, de rokken van de bol, om dit volgend jaar weer te gebruiken voor de nieuwe bloei.

Berichten over deze plant