MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Alpengoudenregen

Groeit in 17 tuinen

Latijnse naam
Laburnum alpinum 'Pendulum'
Andere benamingen
Treurgoudenregen
Hoogte
1 - 700 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Vochtig
Licht
Zon

Algemene omschrijving

De nederlandse naam is Alpengoudenregen, familie van de Fabaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze grote heester is ca. 700 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze.

Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende, 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Korte periodes van droogte worden goed verdragen. Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Gouden regen is een gemakkelijke boom voor iedere standplaats. De jonge boom kan wel een steun in de vorm van een paal gebruiken. Liever niet snoeien, daar de snoeiwonden moeilijk overgroeien. Boom is giftig, vooral de zaden.