Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Magnolia 'Daphne'

Magnolia 'Daphne'

Foto: Magnolia 'Daphne'

Foto: Magnolia 'Daphne'
Foto: Magnolia 'Daphne'
Foto: Magnolia 'Daphne'

Magnolia' Daphne' bijzonder mooie magnolia met lichtgeel tot diepgele bloem.

De Magnolia of beverboom dankt zijn naam aan de directeur van de 'Jardin botanique van Montpellier' , Pierre Magnol. Hij heeft de plant die naar hem werd genoemd echter nooit gezien . Etienne Soulange-Bodin (1774-1846) , officier ten tijde van Napoleon I, was diegene die de kruising tussen Magnolia denudata en M. liliiflora realiseerde en zo ontstond de Magnolia x soulangeana; een hybride die heel wat winterharder was dan de beide ouders.

De meeste Magnolia's zijn kleine boompjes of struiken met een maximum grootte van 5-6m (in onze regio) , al zijn er tal van struikvormige exemplaren die het ietwat bescheidener houden en amper 3m worden. Deze familie komt van nature voor in Noord-Amerika en Azie en bevat zo'n 100 soorten bladhoudende en bladverliezende soorten , plus tal van nieuwe cultivars.

De bloemen verschijnen meestal aan de nog kale takken, voor de bladvorming dus en worden vaak bestoven door kevers, Magnolia's houden van goed doorlatende zure grond met flink wat humus, diverse soorten houden het ook in leemgrond goed uit. De vruchten bestaan uit kegelvormige roze of rode zaden die vaak ahw aan fijne draadjes hangen.

Wees voorzichtig bij het planten en verplanten - Magnolia's beschikken over zeer oppervlakkige vlezige wortels die makkelijk beschadigd worden (niet vaak verplanten).

Eigenschappen

Hoogte
1 - 360 cm
Kleur
  •   
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Zuur
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend