MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Boerenkool 'Dwarf Green Curled'

Brassica oleracea acephala  • 

Foto: Boerenkool 'Dwarf Green Curled'

Deze populaire, compacte boerenkool is ideaal voor de teelt in winderige tuinen of op arme natte gronden. Kale 'Dwarf Green gekrulde' produceert aantrekkelijk, donker, stevig frilled bladeren van uitstekende kwaliteit. Net als alle Kale dit ras is uitzonderlijk sterk, staan ​​ook in de zwaarste weersomstandigheden. Lengte: 40cm (16 ") Spread:. 45cm (18").

Zaai Kale zaad van maart tot juni. Direct zeug buiten in een goed voorbereid zaaibed voor transplanteren naar hun uiteindelijke posities later. Zaaien op een diepte van 1 cm (½ ") en de afstand van 23 cm (9") tussen de rijen. Kale planten kunnen worden getransplanteerd naar hun definitieve posities ongeveer 5 weken na zaaien.

Grow boerenkool in stevige, rijke vruchtbare, goed gedraineerde grond in de zon of halfschaduw. Bereid de bodem in het vroege voorjaar door het toevoegen van tal van goed verteerde stalmest om de bodem om de structuur en de vruchtbaarheid te verbeteren. Breng kalk aan zure gronden om de zuurgraad te verminderen en het verminderen van het risico van knolvoet. Bij het verplanten boerenkool, planten het iets dieper in de grond dan in het zaaibed. Plant boerenkool op een afstand van 60 cm (24 ") uit elkaar en bedekken met een beschermende netten of fleece aan aanval van vogels en insecten te voorkomen. Water de planten grondig na het planten.

 

Eigenschappen

Hoogte
1 cm