MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Spruitkool 'Long Island Improved'

Brassica oleracea var. gemmifera 'Long Island Improved'

Foto: Spruitkool 'Long Island Improved'

Algemene omschrijving

Het oude heirloom spruitenras Long Island Improved is al sinds het jaar 1890 op de markt. De smaak van de spruitjes is mild, heerlijke aromatische en notige. De groei is gedrongen en de planten staan stevig in de grond, hierdoor waait dit spruitenras niet snel om bij harde wind. Dit Amerikaanse spruiten soort kan goed tegen de vorst, waardoor er lang spruitjes van de planten geoogst kunnen worden. 
 

Spruiten zaaien  

Zaai de spruiten laat in het voorjaar of vroeg in de zomer voor in een zaaibak. Zaai 2x zoveel zaadjes dan u aan planten wenst te kweken. Dekt de zaden af met 0,5 cm aarde en druk dit licht aan. Houd de aarde vochtig en zet de zaaibak in de zomer niet in direct zonlicht. Na ongeveer 10 dagen bij 20°C komen de jonge plantjes op.

Spruiten kweken  

Als de jonge kiemplantjes 3 cm groot zijn kunnen ze verspeend worden. Zorg dat de planten niet op de volle windt staan in de moestuin, hierdoor kunnen de lange planten omwaaien. Aanaarden van de stengels geeft de planten meer stevigheid tegen de wind. De planten hebben gedurende de teelt niet veel water nodig.

Eigenschappen

Hoogte
1 cm