MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Bitterblad

Groeit in 10 tuinen

Latijnse naam
Eustoma grandiflorum
Andere benamingen
Eustoma, Lysianthus
Hoogte
40 - 90 cm
Kleur
Licht
Schaduw

Algemene omschrijving

Algemene omschrijving

Kleuren roze, blauw en wit. Hoogte min-max: 0.45-0.9. Het is een tweejarige plant, die 's zomers wordt uitgezaaid en dan in de zomer van het daarop volgende jaar bloeit. De kamerplant verschilt aanzienlijk van de tuinplant, w ant de als potplant gekweekte eustoma's worden door de kweker met groeiremmende middelen behandeld.

Vereisten

Ze houden van een goede verlicht standplaats maar moeten wat beschut worden tegen de felste zon. Potplanten dient men rijkelijk water te geven en wekelijks te mesten. Ziekten en parasieten komen zelden voor.

Zet ze op een zonnige plaats, wanneer ze buitenstaat een beetje beschermen tegen de regen. In de regen hebben haar bloemen het niet zo naar haar zin.

Onderhoud

Deze plant heeft veel water nodig, zorg er wel voor dat het overtollige water weg kan lopen. Als je dan ook nog wekelijks een beetje plantenvoeding meegeeft dan heb je een zeer dankbare plant.

Gebruik

Bloeit van juni t/m september.

Zomerse temperaturen vind ze het prettigst. Dus als het ’s nachts nog onder de 12 graden komt kan je haar beter binnen in de vensterbank zetten. Daarna kan ze prima naar buiten op het terras.

Berichten over deze plant