MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Eikenbladhortensia 'Harmony'

Foto: Eikenbladhortensia 'Harmony' Eikenbladhortensia 'Harmony'

Groeit in 22 tuinen

Latijnse naam
Hydrangea quercifolia 'Harmony'
Hoogte
50 - 150 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Zuur
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend
Planten tags

Algemene omschrijving

Hydrangea quercifolia 'Harmony' is een zeer winterharde eikenbladhortensia met een prachtige paarsrode herfstkleur. De witte bolvormige (dus bij deze soort geen pluimachtige bloemen) bloemen van Hydrangea quercifolia 'Harmony' verschijnen in de periode juli-september. Gedurende de bloei verkleuren de bloemen van Hydrangea quercifolia 'Harmony' van groen naar wit naar licht roze.

Hydrangea quercifolia 'Harmony' wordt ongeveer 150 hoog. Hydrangea quercifolia 'Harmony' is geschikt voor een plek in de zon of in de schaduw. Hydrangea quercifolia 'Harmony' is toe te passen als groep in een halfschaduwborder.

Hydrangea quercifolia 'Harmony' graag zo weinig mogelijk snoeien. Snoei bevordert de groei maar niet de bloei omdat de nieuwe bloemknoppen van Hydrangea quercifolia 'Harmony' gevormd zijn onder de oude uitgebloeide bloemen. Wanneer u dus de oude bloeitwijgen verwijdert, dan verwijdert u ook de bloemen voor het komende seizoen.

Bij het ouder worden van de planten kunt u het beste zwak groeiende scheuten en dode takken tot net boven de grond verwijderen.