MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Hartlelie 'Krossa Regal'

Foto: Hartlelie 'Krossa Regal'

Groeit in 78 tuinen

Latijnse naam
Hosta nigrescens 'Krossa Regal'
Variëteit van
Hartlelie (Hosta)
Hoogte
70 - 100 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
halfschaduw, Schaduw
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

De Hosta Krossa Regal heeft een volle structuur en lichtgroen grijs blad en licht lavendel kleurige bloemen in de zomer. Perfekt voor in de schaduw of een grote terracotta pot.

Hosta’s groeien in feite in elke normale tuingrond, die lichtvochtig is en voldoende voedsel bevat. Lichte schaduw heeft de voorkeur, maar in de volle zon doet hij het ook goed als de grond extra vochtig is.

De bladeren van Hosta nigrescens 'Krossa Regal' zijn grijsblauw van kleur (het blad van deze hartlelie staat vrij hoog op de bladstelen). De trechtervormige lilakleurige bloemen van Hosta nigrescens 'Krossa Regal' staan aan circa 60 tot 70 cm lange stengels. De pol van Hosta nigrescens 'Krossa Regal' kan een doorsnede bereiken van ongeveer een meter en een hoogte van circa 60-70 cm. De bladranden van deze Hosta kunnen in het najaar verbranden wanneer er teveel zon opstaat. Om dit te voorkomen kunt u deze hartlelie, die tot de allermooisten gerekend wordt, het beste in een permanent beschaduwde plek plaatsen.

Hosta nigrescens 'Krossa Regal' indien mogelijk beschermen tegen de (najaars) zon. In het najaar staat de zon lager aan de hemel dan in de zomer en de zonnestralen kunnen dan dieper onder heesters en bomen doordringen.


◦Bloemen van Juli tot Augustus
◦Winterhard, bladverliezend
◦Stelt weinig eisen