MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Moeraswolfsmelk 'Walenburg's glorie'

Foto: Moeraswolfsmelk 'Walenburg's glorie'

Groeit in 17 tuinen

Latijnse naam
Euphorbia palustris 'Walenburg's glorie'
Hoogte
1 - 100 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Zuur
Vochtigheid
Nat
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

De nederlandse naam is Moeraswolfsmelk, familie van de Euphorbiaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen en ongeveer 50 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 45 cm. (3-5 st. per m2.) 

Deze plant is zeer geschikt voor de watertuin om bijvoorbeeld de overgang van water naar land soepel te laten verlopen. Verlangt een zonnige tot licht beschaduwde plek, die vochtig tot nat mag zijn. De plant verdraagt het af en toe onderlopen van de grond. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bemesting Euphorbia palustris 'Walenburg's Glorie'

Voor bloeiende heesters is het belangrijk om een N:K verhouding te hebben van 1,3 – 1,8 voor een goede knopontwikkeling. Bij houtige gewassen is tevens fosfor erg belangrijk gedurende het hele seizoen voor het stimuleren van de ademhaling van de plant (nodig voor het omzetten van de NPK in voor de plant benodigde eiwitten) en het afrijpen van het gewas (dat de houtcellen goed gevormd worden). Advies samenstelling: N5+P2+K4 tot maximaal N9+P6+K8

Onderhoud Euphorbia palustris 'Walenburg's Glorie'

Een moerasplant die ook nog net in het water kan staan. Verbreidt zich door worteluitlopers, maar is goed in toom te houden. De worteluitlopers kunnen, ieder met wat groeipunten, opnieuw in het moeras of op de oever(bank) worden uitgeplant.

Giftig

Euphorbia Zaden en melksap van alle delen bij inname. Melksap ook bij aanraking. Het melksap irriteert de huid en is vooral gevaarlijk voor de ogen. Raadpleeg een arts als er sap in de ogen terecht is gekomen! Geld ook de diverse onkruiden zoals het kroontjeskruid, de kamerplanten christusdoorn en kerstster. Symptomen braken, maag-, darmstoornissen, buikloop, krampen, geëtste huid, blaren, oogbeschadiging