Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Roos 'Sunsilk'

Rosa 'Sunsilk'

Foto: Roos 'Sunsilk'

Foto: Roos 'Sunsilk'

Algemene omschrijving

 

De Rosa 'Sunsilk' behoort tot de Rozenfamilie of de Rosaceae. Het blad van de roos is ovaal met een iets getande rand. Bij deze soort is het blad vrij smal en glanzend donkergroen. In de winter verliest de plant zijn blad. De 'Sunsilk' heeft een lange bloeitijd. De plant komt tot bloei in juni en kan tot in oktober bloemen vormen. De grote, openstaande rijkgevulde bloemen hebben een prachtige intens gele kleur en zijn 5 tot 10 cm. in doorsnede. De bloemen van deze roos hebben een heerlijke, zoete geur. De plant wordt tot 80 cm. hoog en is recht opgaand. De twijgen zijn groen van kleur maar worden naarmate ze ouder worden bruin. De Rosa is goed winterhard. 
 

Vereisten

Deze plant heeft nog geen omschrijving.

Onderhoud


De Rosa 'Sunsilk' doet het prima in goede tuingrond. Deze moet niet te nat zijn en goed waterdoorlatend. Planten in potten moeten in een pot staan die goed water afvoert zodat de wortels niet constant in het water staan. De roos houd van een zonnige standplaats. 
In maart kan de roos gesnoeid worden. Allereerst kunnen de dode en beschadigde takken verwijderd worden. Van de overige takken kunnen er 5 grote takken blijven staan die terug geknipt worden tot net boven het zevende oog of knop van de grond af aan geteld. Dit oog dient wel aan de buitenkant van de plant te zitten zodat er een mooie open vorm ontstaat. Bij de kleinere takken kan terug geknipt worden tot net boven het vijfde oog of knop. Wilde opslag moet tot aan de basis weggesnoeid worden. Uitgebloeide rozen moeten direct na de bloei weggeknipt worden tot boven het eerst vijftallige blad. 
Het is aan te bevelen om de roos tweemaal per jaar te mesten. In maart na de snoei en na de bloei in oktober.een omschrijving.

Gebruik

Deze plant heeft nog geen omschrijving.

Eigenschappen

Hoogte
60 - 80 cm
Kleur
  •   
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend