MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Courgette 'Soleil' F1

Groeit in 5 tuinen

Latijnse naam
Cucurbita pepo 'Soleil' F1
Andere benamingen
Courge d'Italie, Sumer Squash
Planten tags

Algemene omschrijving

Algemene omschrijving

Courgette Soleil F1 is een cilindrische gladde, goudgele vrucht met crèmewit vruchtvlees. Middelvroeg soort en goed resistent tegen meeldauw. Het is een warmteminnend gewas, dus bij voorkeur onder glas voorzaaien op potjes van ca. 14 cm. Ter plaatse zaaien op zonnige, humusrijke, beschutte plaats en niet eerder dan eind mei! De bloemen zijn in jong stadium eetbaar. Bij voortdurend oogsten blijft de plant langer doordragen. Vormt geen ranken en is dus prima te telen op grote potten. De vruchten jong oogsten!

Herkomst: Azië. Deze groente houdt het midden tussen komkommer, augurk en pompoen.  De smaak van de Courgette is echter anders, omdat deze maar weinig water bevat. Dit is ook de reden, waarom ze gemakkelijk kan worden gekookt, gebakken of gefrituurd. Ook kan de Courgette worden verwerkt in salades of in soepen. Het is een makkelijk te kweken groente, echter de voedingswaarde is gering.

Onderhoud

Kiemduur ca. 10 dagen. Zaaitemperatuur ca. 18*C. Voorzaaien onder glas. Ter plaatse zaaien op zonnige, humusrijke, beschutte plaats en niet eerder dan eind mei!

zaaien: maart – half juni
oogsten: juni - okt

Berichten over deze plant