MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Komkommer 'Marketmore'

Groeit in 51 tuinen

Latijnse naam
Cucumis sativus 'Marketmore'

Algemene omschrijving

'Marketmore' is een prachtig landras (veldkomkommer) met behoorlijk goede teeltresultaten. De vrij dikke, smakelijke vruchten worden ruim 20 centimeter lang en 5 centimeter dik. Komkommerplanten ontwikkelen alleen vrouwelijke bloemen waar zonder bevruchting of bestuiving de komkommer uit groeit. Het is een klimplant met hechtranken en de planten kunnen langs binddraad of stokken geleid worden, horizontaal telen kan ook en is minder bewerkelij.

TEELT
Zaaien vanaf eind april in potjes of in bakken, vanaf eind mei uitplanten in de volle grond, een plantafstand van 40 centimeter en een rijafstand van 150 centimeter aanhouden. Wanneer de temperatuur hoog genoeg is (minimaal 15°C) is het ook mogelijk om vanaf de derde week van mei in de volle grond te zaaien.


STANDPLAATS
Telen op een beschutte, zonnige plek met een goed doorlatende en zéér voedzame grond. Regelmatig water geven en de grond niet laten uitdrogen.

OOGST
Vanaf augustus tot in september de vruchten plukken zodra ze zo'n 20 centimeter groot zijn, de komkommers wel regelmatig doorplukken. Wanneer de vruchten niet op tijd geplukt worden komen er geen nieuwe bloemen en vruchten meer aan de planten.

Berichten over deze plant