MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Camelia 'Curly Lady'

Camellia japonica 'Curly Lady'

Foto: Camelia 'Curly Lady'

De Camellia japonica ‘Curly Lady’ is een sierlijke struik die niet in je tuin mag ontbreken. De struik zal pas na vele jaren een hoogte van ongeveer 2,5 meter bereiken en 1,5 meter in de breedte. Aangezien de ‘Curly Lady’ een langzame groeier is, is deze struik zeker geschikt voor zowel de grote als kleine tuin.

De ‘Curly Lady’ onderscheidt zich van zijn soortgenoten met de sierlijk gekrulde takken. Dit opvallende kenmerk maakt de struik bijzonder. Daarbij komen de grote rode bloemen in maart. Deze zijn helder rood, zeer groot en roosvormig. Een andere mooie eigenschap van de ‘Curly Lady’ is dat de bladeren in de winter aan de struik blijven hangen. Terwijl andere struiken en bomen hun kleur verliezen, blijft de ‘Curly Lady’ prachtig om te zien. De struik verdient zeker een centraal plekje in je tuin. De ‘Curly Lady’ is redelijk winterhard

Onderhoud
De Camellia japonica ‘Curly Lady’ is gemakkelijk in onderhoud. Je snoeit de struik enkel voor vormbehoud. Een lichte vormsnoei kan het hele jaar rond, met een voorkeur na de bloei. Het is belangrijk dat de grond waarop de ‘Curly Lady’ groeit lichtzuur is. Je kunt eventueel tuinturf aan de grond toevoegen. Tijdens de zomer is er kans op uitdroging, dus geef de struik dan voldoende water. Plant de ‘Curly Lady’ op een zonnige tot half schaduwrijke plek in je tuin. In verband met vorstschade kun je de struik het beste op een beschutte plek in je tuin planten. Ter bescherming tegen vorst kun je ook een laag boomschors of bladeren op de bodem rondom de struik leggen. Als je de struik in een pot hebt geplant, dan is het verstandig deze met vorst binnen te zetten om zo de winter te overleven.

Eigenschappen

Hoogte
250 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Zuur
Vochtigheid
Vochtig
Licht
halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend