MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Fuchsia 'Censation Juice Berry'

Foto: Fuchsia 'Censation Juice Berry'

Groeit in 5 tuinen

Latijnse naam
Fuchsia arborescens 'Censation Juice Berry'
Hoogte
100 - 150 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend

Algemene omschrijving

Deze bijzondere Fuchsia arborescens Censation® 'Juice Berry' heeft niet alleen veel prachtige bloemen maar geeft ook eetbare vruchten! De imposante bloemtrossen met veel bloemetjes leveren na de bloei prachtige blauwe bessen op! Deze bessen smaken zoet en lijken op bosbessen. Ze is zelfbestuivend! Geef de wintergroene Fuchsia arborescens Censation® 'Juice Berry' een zonnig plekje op uw terras! Deze heester groeit als een opgaande struik en kan in 5 jaar wel 1,5 m hoog worden! Deze plant heeft enige winterbescherming nog bij strenge winters en kan daarom beter in een grote pot geteeld worden.

Bloei: Mei t/m Oktober

Geef de Fuchsia arborescens regelmatig water en elke maand een beetje plantenmest voor bloeiende planten. De struik zal u dan op nog meer bloemen trakteren. De bloemen kunnen zichzelf bestuiven.
 
Overwintering:  Deze prachtige struik komt meestal prima de winter door. Als het heel hard vriest kunt u de Fuchsia arborescens beschermen met vliesdoek of een rietmat.
Overwinter exemplaren die in een kuip groeien het liefst in een koele, vorstvrije ruimte met een raam, zodat er zoveel mogelijk blad aan de struik kan blijven hangen. Geef de planten die op een vorstvrije plek staan ook in de winter elke maand een beetje water.
Snoeien is eigenlijk niet nodig, maar in het voorjaar kunt u de takken weghalen die de winter niet goed overleefd hebben.

Oogstperiode: juli - september
De vruchten van de Fuchsia arborescens zijn bijzonder, allereerst omdat je het niet verwacht bij een Fuchsia! Ze lijken op bosbessen en smaken zoet. U kunt er jam of sap van maken en dat indikken tot siroop. Lekker voor in de yoghurt!

De Fuchsia arborescens is een prachtige heester met grote bloemtrossen. Het bijzondere aan deze struik is het feit dat deze eetbare bessen oplevert. De plant is een zelfbestuiver.
Het geslacht Fuchsia is ingedeeld bij de teunisbloemfamilie (Onagraceae).

Berichten over deze plant