MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Vlinderstruik 'Black Knight'

Foto: Vlinderstruik 'Black Knight'
Foto: Vlinderstruik 'Black Knight'
Foto: Vlinderstruik 'Black Knight'

De bloemkleur is donkerviolet en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 250 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze.

Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor neutrale tot basische grond (ph = 7 - 9). Zonnig, verlangt een plekje in de zon en verdraagt zomerse warmte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

BUDDLE DAV ' Black Knight'

De Buddleja, of vlinderstruik is een rijkbloeiende bladverliezende heester. De plant geeft in juli, augustus en september heerlijk geurende bloempluimen. De geurende bloemen trekken, zoals de naam al zegt, vlinders aan. In maart de plant flink terugsnoeien; bloeit het rijkst op nieuw hout. De plant houdt van een zonnige plaats in de tuin, op een goede vochtdoorlatende grond. Voor het planten de pot onderdompelen in een emmer met water.

Eigenschappen

Variëteit van
Vlinderstruik (algemeen) (Buddleja davidii (algemeen))
Hoogte
150 - 240 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend