MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Beverboom 'George Henry Kern'

Foto: Beverboom 'George Henry Kern'

Groeit in 44 tuinen

Latijnse naam
Magnolia 'George Henry Kern'
Andere benamingen
Magnolia stellata 'George Henry Kern'
Hoogte
200 - 250 cm
Winterhard
Ja
PH
Zuur
Vochtigheid
Vochtig
Licht
Zon, halfschaduw, Schaduw
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

De nederlandse naam is Beverboom, familie van de Magnoliaceae. De bloemkleur is wit+lilapurper en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 200 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is matig verkrijgbaar.

Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Bemesting Magnolia 'George Henry Kern'

Voor bloeiende heesters is het belangrijk om een N:K verhouding te hebben van 1,3 – 1,8 voor een goede knopontwikkeling. Bij houtige gewassen is tevens fosfor erg belangrijk gedurende het hele seizoen voor het stimuleren van de ademhaling van de plant (nodig voor het omzetten van de NPK in voor de plant benodigde eiwitten) en het afrijpen van het gewas (dat de houtcellen goed gevormd worden). Advies samenstelling: N5+P2+K4 tot maximaal N9+P6+K8

Onderhoud Magnolia 'George Henry Kern'

Zet de beverboom op een beschutte plaats of geef hem in ieder geval aan de oostkant een bescherming (muur, hoge haag, schutting). De bloemknoppen van deze vroege bloeier willen namelijk nogal eens bevriezen. Deze soort bloeit wat langer door. Kan moeilijk verplant worden. Niet snoeien!

Snoeien Magnolia 'George Henry Kern'

Magnolia (beverboom) Buiten de hoofdregels om snoeien we Magnolia niet. Alleen de soorten en cultivars die zowel als heester en als boom geleverd worden, zoals Magnolia kobus, kunnen we in hun jeugd snoeien om de gewenste vorm te bereiken. Daarna snoeien we ook hen niet meer. De snoei voeren we uit in de zomer of de winter, want ook Magnolia kan doodbloeden.

info: http://www.groeninfo.com/

Berichten over deze plant