Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Ooievaarsbek 'Red Admiral'

Geranium psilostemon 'Red Admiral'  • 

Foto: Ooievaarsbek 'Red Admiral'

Algemeen: Geranium Psilostemon of Ooievaarsbek is een middelhoge geraniumsoort, die in de zomer bloeit met prachtige donkerroze bloemen met een zwart hart.

Er zijn veel verschillende soorten tuingeraniums, iedere soort heeft zijn eigen hoogte, breedte en bloeitijd en bloeikleur. Zo is er voor iedereen wel een geschikte geranium te vinden.

Geranium Psilostemon wordt ongeveer 80 tot 100 cm hoog en bloeit in juni en juli. Het is een goede bodembedekker en de plant kan ook goed in de border worden geplaatst.

Plaats voor een mooi resultaat in de border 3 tot 5 stuks per vierkante meter.

Na de bloei kan er het best gesnoeid worden, omdat het blad dan lelijk wordt en het geheel vaak plat op de grond gaat hangen.

Standplaats Geranium Psilostemon: Deze geranium staat graag op een plek in de zon of halfschaduw.

De grond kan het best humus- en voedselrijk zijn en licht vochtig, maar wel waterdoorlatend.

Bloei en blad: Geranium Psilostemon is een langbloeiende plant in juni en juli met donkerroze bloemen met een zwart hart en zwarte adertjes. Na snoei kan er eventueel nog een tweede bloei optreden.

De bloemen zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

Het blad is groen van kleur en is diep ingesneden. Na verloop van tijd (na de bloei) wordt het blad lelijk en kunt u het best snoeien om de plant te verfraaien en de vorming van nieuw blad te bevorderen.

Verzorging Geranium Psilostemon: Snoei kan het best plaatsvinden direct na de bloei. Het blad is dan vaak flink lelijk geworden en de stengels gaan plat op de grond liggen. Snoei de plant tot enkele centimeters boven de grond. Na de snoei wordt er fris jong blad gevormd en kan de plant zelfs voor een tweede keer gaan bloeien (wel met minder bloemen dan bij de eerste bloei).
Scheur de planten iedere 3 jaar, om ze in een goede conditie en mooie vorm te houden.
Vorstbescherming. Deze geraniumsoort is matig winterhard en kan wel wat bescherming gebruiken bij vorst. Dek de planten af met stro, dennentakken o.i.d.

Eigenschappen

Hoogte
1 cm
Kleur
  •   
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend