MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Groeit in 2 tuinen

Latijnse naam
Helenium 'Vens Gaia'
Hoogte
60 - 80 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

Abrikoosgele kleur. Hoogte 80cm. Eigen selectie van Marcel de Wacht.

Helenium, in het nederlands zonnekruid genaamd, is een voornamelijk Noord-Amerikaans plantengeslacht dat behoort tot de familie van de Asteraceae. Het bestaat uit ca 40 soorten,éénjarigen, tweejarigen en overblijvende = vaste planten. Het zijn bijzonder prachtige late zomer –en herfstbloeiers met grote bloemhoofden met een centrale kegel van schijfbloempjes en grote, soms iets afhangende straalbloemen, gele, rode en oranje tinten zijn het frekwenst voorkomend.

De meeste overblijvende soorten zijn zeer goed winterhard en houden van een zonnige, open standplaats in een goed doorlaatbare, vochtige grond, ze lokken zeer veel vlinders en bijen. Ze zijn bijzonder goed geschikt als snijbloem én als droogbloem. Goede bijenplant !!
Om het bloeiseizoen te verlengen is het belangrijk uitgebloeide bloemen te verwijderen en zo zaadvorming te voorkomen.

Helenium autumnale : zonnekruid, botanische Noord-Amerikaanse vaste plant, polvormend, met smalle gezaagde tot 15cm lange bladeren en felgele tot goudkleurige bloemen met tot 20 omgebogen straalbloemen. (Goed winterhard usda zone 3-9)

Helenium hybriden : gekweekte kruisingen, er wordt gestreeft naar een rijkelijke bloei en een compacte habitus, enkele mooie klassiekers zijn o.a Helenium 'Moerheim beauty, Helenium 'Rubinswer'