Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Doku-dami

Houttuynia cordata 'Plena'  • 

Foto: Doku-dami

Foto: Doku-dami

De Houttuynia cordata 'Plena' wordt ook wel Houttuynia cordata flore pleno genoemd en behoort tot de familie Saururaceae. De Nederlandstalige naam van deze Houttuynia is Doku-dami.
De Houttuynia cordata 'Plena' heeft een bronsgroen blad en een wit gevuld kleurige bloem. Deze vaste plant bloeit in april, juni en juli en wordt ongeveer 30 cm hoog.

De Houttuynia cordata 'Plena' heeft vochthoudend humusrijk grond nodig. De beste plek voor deze vaste plant is: half schaduw.

Onderhoud: Een flink woekerende plant. In de zomer bodembedekkend. Enige zorg is de plant binnen de perken te houden. Woekert onder vochtige omstandigheden nog sterker. Weinig wiedwerk. Kan gescheurd worden.

Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Direct zonlicht op het blad kan voor problemen zorgen. Zorg dus voor gefilterd licht door haar in de schaduw van bomen of heesters te plaatsen, maar niet te dicht erop. Deze plant is goed te combineren met 'bosrandplanten' op een vochthoudende bodem. Groeit bodembedekkend en laat zich moeilijk combineren met andere planten.

Type Vaste planten
Standplaats half schaduw
Vocht vochthoudend
Grond humusrijk
Zuur
Wintergroen Nee
Bloeimaanden Juni, Juli, Augustus

Eigenschappen

Hoogte
30 cm
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Vochtig
Licht
halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend