Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Roos 'Yellow Clementine'

Rosa 'Yellow Clementine'  • 

Foto: Roos 'Yellow Clementine'

Een gele mutatie van Clementine®. Een gezonde miniatuur roos met dichtgevulde, edelgevormde bloemen.

Miniatuurrozen 15 cm: Een gezonde miniatuurroos met dicht gevulde bloemen. De goed houdbare bloemen vormen dichte trossen. De plant heeft een kort bosige opgaande groeiwijze.

Bemesting: Het best gedijen rozen op humusrijke grond, lichte zavelgrond en goed bemeste zandgrond. Voordat rozen geplant worden moet een ruim plantgat gemaakt worden. Rozen houden absoluut niet van zurige en zware, natte gronden. Leemgrond en lichte klei is voor rozen de ideale grond. Zandgrond kan ook maar moet dan verbeterd worden met voldoende humus, dit kan door toevoeging van een cocosvezel product en kalk te gebruiken.

Rozen zullen pas echt goed groeien en bloeien als de grond een rijk bemeste grond is. In het vroege voorjaar geeft men bij voorkeur een gift gedroogde koemest, en gedurende het groeiseizoen 2x per jaar rozenmest, liefst in organische vorm,dit is speciale mest welke is voorzien van sporenelementen (vitamines voor de plant) waardoor u gezonde goed bloeiende rozen krijgt. Na augustus moet u de rozen niet meer bemesten omdat de rozen dan te lang zullen doorgroeien. De jonge twijgen zullen hierdoor niet voldoende afharden en niet bestand zijn tegen de winterkou.

Snoeien van minirozen : Voor alle rozen geld dat oud hout waar geen sterke scheuten meer op komen, en alle dunne takjes en dood hout verwijderd mogen worden. Dit doen we om nieuwe gezonde takken te krijgen waardoor een roos minder gevoelig is voor ziektes. En het zorgt natuurlijk voor een mooiere vorm en een stevige plant. Dit doen we in het voorjaar, bij voorkeur eind maart (als er geen strenge vorst meer te verwachten is). Minirozen bloeien van juni tot eind oktober. Ze hebben vaak dunnere takken met veel ogen waardoor er niet echt op ogen geknipt kan worden. We snoeien deze planten dan ook op 10 tot 15 centimeter terug. Dit doen we eind maart ( na de vorst).

Eigenschappen

Hoogte
40 - 60 cm
Kleur
  •   
Winterhard
Ja
PH
Kalkrijk
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon