Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Duifkruid 'Gelato Blueberry'

Scabiosa 'Gelato Blueberry'

Foto: Duifkruid 'Gelato Blueberry'

Algemene info

Scabiosa columbaria 'Gelato Blueberry', schurftkruid of duifkruid, bloeit langdurig met bordeaux bloemen in de periode juni-september. Scabiosa columbaria 'Gelato Blueberry' blijft redelijk compact en wordt circa 45 cm hoog.

Scabiosa columbaria 'Gelato Blueberry' staat graag op een zonnige plaats in de border. Scabiosa columbaria 'Gelato Blueberry' kan goed gecombineerd worden met vaste planten zoals bijvoorbeeld Salvia nemerosa.

Het duifkruid Scabiosa is een grootbloemige plant met lilablauwe bloemen. Scabiosa heeft een niet echt charmante Nederlandse naam gekregen: schurftkruit of de lieflijker naam duifkruid. Gelukkig heeft de plant niets te maken met een nare huidaandoening. De bouw van de bloem is wat schilferachtig of geschubd en ook is er een vergelijking te maken met een duif, die z’n kropveren wat heeft opgezet. Daar heeft het zijn naam gelukkig vandaan. Het is een uitstekende en lang bloeiende vaste plant waarvan meer dan 100 soorten bestaan.

Een ijl opgroeiende, vaste plant met enkelvoudige en gaafrandige bladeren, aan stengels die niet in bloei komen. De kleine bloemen zijn bordeauxrood van kleur. De bloemstengels zijn 40-50 centimeter lang. U kunt lang van de bloemen genieten, want de bloei is van mei/juni tot september/oktober.

Vereisten

Zonnige standplaats en een grond die wat kalk bevat en die 's winters geen last heeft van overtollig water.

Onderhoud

Na drie jaar de planten opnemen, delen en herplanten.

Door een plant te delen geef je ze een opfriskuur, daarna gaan ze weer volop groeien en bloeien en krijgt u er meer planten voor terug.

Eigenschappen

Hoogte
40 - 50 cm
Kleur
  •   
Winterhard
Ja
PH
Kalkrijk
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend