Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Salie 'Caradonna'

Foto: Salie 'Caradonna'
Foto: Salie 'Caradonna'

Salvia nemorosa Caradonna of Salie is een zeer langbloeiende plant, met blauwpaarse bloemen in aren. Er zijn veel verschillende soorten Salie. Salvia nemorosa Caradonna wordt ongeveer 50 à 60 cm hoog en 40 cm breed.

Salvia nemorosa Caradonna heeft een opgaande groei, is winterhard en verliest in de winter zijn blad. De bloemen zijn als snijbloem te gebruiken en ze trekken vlinders en bijen.

De plant staat graag op een plek in de zon of eventueel in halfschaduw. De grond kan het best humus- en voedselrijk zijn en vochtig, maar wel waterdoorlatend. Zorg dat de grond niet uitdroogt, dit gaat ten kostte van het blad.

Salvia nemorosa Caradonna is een langbloeiende plant, van juni tot in oktober, met blauwpaarse bloemen die in aren boven het blad bloeien aan donkergekleurde stelen. De bloemen steken mooi af tegen het doffe grijsgroene blad, wat lancetvormig is en een gekartelde rand heeft.

Salvia nemorosa ‘Ostfriesland / ‘Cardonna’/ ‘Mainacht’ kan mooi gecombineerd met Achillea ( Duizend blad ),  Astrantia ( Zeeuws knoopje) Echinacea ( Rode zonnehoed ), Campanula ( Klokjesbloem), Geranium ( Ooievaarsbek ), Lavandula ( Lavendel ), en met een Hortensia of Buxus.Knip Salie direct na de eerste bloei terug, om een tweede bloei te stimuleren. Na de laatste bloei kunnen de bloemstengels afgeknipt worden, maar u kunt ze ook tot in het voorjaar laten zitten.

Eigenschappen

Hoogte
50 - 60 cm
Kleur
  •   
  •   
Winterhard
Ja
Vochtigheid
Normaal
Vochtig
Licht
Zon
halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend