Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Blauwe Spirea 'White Surprise'

Caryopteris x clandonensis 'White Surprise'  • 

Foto: Blauwe Spirea 'White Surprise'

Foto: Blauwe Spirea 'White Surprise'

Een varieteit met wit bont blad. Bloeit in de nazomer met mooie blauwpaarse bloemen. Beschermen tegen strenge vorst. Bemesten en snoeien in het voorjaar.

Caryopteris clandonensis White Surprise of Baardbloem is een witbont gekleurde heester met blauwe bloemen. Deze bladverliezende bloeiende heester wordt tot ongeveer 1 meter hoog en breed en heeft een opgaande en compacte groei. De heester is matig winterhard en kan bij vorst bescherming gebruiken d.m.v. afdekken van het onderste deel van de plant. Mooi in de border, maar ook geschikt voor in een pot op het terras.

De heester staat graag op een warme plek in de zon, beschut tegen koude wind. De grond kan het best humus- en voedselrijk zijn en vochtig maar waterdoorlatend.

Caryopteris clandonensis White Surprise is een langbloeiende plant met blauwe bloemen, die mooi afsteken tegen het wit/groen bonte blad. De bloemen trekken vlinders en bijen naar de tuin. Het blad is grijsgroen van kleur, met een onregelmatige crème witte rand. Het blad is langwerpig van vorm en is gekarteld langs de rand. In de winter verliest de heester zijn blad.

Snoei de heester jaarlijks in maart of april flink terug (tot ongeveer 30 cm.) om de heester mooi in model te houden. De bloemen verschijnen op de nieuw gevormde takken. Snoei alleen als er geen nachtvorst verwacht wordt, anders kunnen de takken invriezen. Vorstbescherming is noodzakelijk, aangezien de heester matig winterhard is. Dek het onderste deel van de plant af.
Bemest de plant in het voorjaar met organische mest of kunstmest.

Eigenschappen

Hoogte
20 - 60 cm
Kleur
  •   
  •   
Winterhard
Matig
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend