Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Druif 'Regent'

Foto: Druif 'Regent'
Foto: Druif 'Regent'

Afkomst:
De Regent is een kruising tussen de Diana Hamburg en de Chambourcin. Staat ook bekend onder de naam Geilweilerhof 67-198-3, genoemd naar het instituut waar het ras gekweekt is.

De druif regent is goed resistent tegen valse en echte meeldauw, de druiven zijn meestal vrij vroeg rijp. De druif kan ook gebruikt worden als wijndruif.

Kleur van de vrucht: blauw

Smaak van de vrucht: zoet,aromatisch

Gebruik: consumptie,wijn

Bekalken: 
Een fruitboom bekalk je het liefste vroeg, zo rond januari/februari. Bekalken kan ook nuttig zijn voor bijv. het gazon, dus neem die gerust ook mee. Een handje per fruitboom is meer dan voldoende. Verspreid het handje kalk (vaak in korrelvorm, dat is prima) zo'n 10 à 20 cm van de stam vandaan. Kalk is in ieder tuincentrum te verkrijgen, en ook bij ons in de winkel.

Bemesten:
Het bemesten kan prima met organische meststoffen. Wij gebruiken hier een mengsel van koemestkorrels en kippenmest, maar gewone koemestkorrels is ook prima. Dit is in ieder tuincentrum te verkrijgen. Vaak is ook speciale fruitmest te verkrijgen. Dit is niet slecht voor de planten, maar een beetje duur voor iets wat eigenlijk weinig beter is. Eigen mest gebruiken kan natuurlijk ook, laat u het dan wel eerst drogen voordat u het gebruikt. Bemesten kan bijv. begin Maart. De druivelaar loopt dan uit en kan dat meteen de meststoffen gebruiken. De meststof heeft om in te werken zo'n één à twee maanden nodig, als hij dus in optimale werking is heeft de boom de voedingsstoffen dus ook het hardste nodig. (foto: moestuintips.nl)

Wanneer en hoe vaak bemesten: 
Bemest een druif ieder jaar, vanaf het eerstvolgende jaar nadat u geplant heeft. Het eerste jaar hoeft u dus niet te bemesten, omdat de plant dan toch maar rustig wortelt (dit moet je niet opjagen). Bekalken mag dus in januari/februari, bemesten in begin maart.

Bemesten van zieke of zwakke druiven: 
Als een druivelaar ziek of zwak is (u heeft hem bijv. net verplaatst) is het niet goed om te sterk te bemesten. Veel mensen denken de boom zo een goede start te geven, maar vaak heeft het juist een tegenovergestelde werking. U kunt beter zorgen voor een goed gestructureerde grond op de nieuwe standplaats van de druif. Ga dus gewoon door met de bemesting die hier eerder aangegeven staat (1 handje mest), of stop zelfs helemaal.

Bron: Fruitbomen.net

Eigenschappen

Variëteit van
Druif (algemeen) (Vitis vinifera (algemeen))
Hoogte
100 - 400 cm
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend