MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Zonneroosje 'Bronzeteppich'

Foto: Zonneroosje 'Bronzeteppich'

Groeit in 44 tuinen

Latijnse naam
Helianthemum 'Bronzeteppich'
Hoogte
1 - 20 cm
Kleur
Winterhard
Ja
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladhoudend

Algemene omschrijving

Het zonneroosje Helianthemum ‘Bronzeteppich’ dankt haar naam aan het tapijt met bronskleurige bloemen, dat wordt gevormd in de zomer.

Het zonneroosje Helianthemum ‘Bronzeteppich’ bloeit schitterend in het voorjaar en houdt dit vol tot het begin van de zomer. Zoals de naam al aangeeft houden ze van zon. Bij slecht weer blijven de bloemen daarom dicht. Omdat er een enorm assortiment is gekweekt, zijn ze verkrijgbaar in alle tinten wit, roze, rood, oranje en geel. Als de bloemen uitgebloeid zijn blijft deze plant decoratief, omdat hij zijn blad niet verliest. Naast deze gekweekte vorm komt in België en in enkele plaatsen in ons land een natuurlijk vorm voor, het gestippelde zonneroosje met gele bloemen en oranje vlekken.

In de tuin vind je het zonneroosje vaak bij muurtjes of in rotstuintjes, omdat hij daar een beetje zijn bladeren kan laten hangen en droog en zonnig staat. Ook in een pot doet het zonneroosje het daarom goed. Het is gemakkelijk om een zonneroosje te vermenigvuldigen. Je maakt een hielstekje. Dat betekent dat  je een scheutje van een twijgje aftrekt. Daarna plaats je het stekje in een potje met tuinaarde en geeft het af en toe water.