MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Struikheide 'Gardengirls' (algemeen)

Calluna vulgaris 'Gardengirls'  • 

Foto: Struikheide 'Gardengirls' (algemeen)

De Calluna vulgaris Garden Girls zijn geen gewone bloeiers, maar knopbloeiers. Die zijn net zo mooi, maar ze bloeien enorm veel langer door. Garden Girls is geen cultivarnaam, maar een gedeponeerd handelsmerk of merknaam. Het gaat om een hele serie planten die allemaal meisjesnamen als cultivarnaam dragen. Vandaar die naam Garden Girls of eigenlijk Gardengirls, het zijn stuk voor stuk sterke prachtplanten. Er zijn inmiddels meer dan 60 verschillende ‘tuinmeisjes’.
Link naar producent  of Groenrijk 

Algemene informatie: Heideplanten vragen weinig verzorging. Het zijn winterharde planten die jarenlang voor kleur in de tuin zorgen. Wel verlangen ze een zure grond. Het is dus belangrijk dat ze aangeplant worden in heidegrond of tuinturf. Als men ze (tijdelijk) in potten en bakken plant, volstaat gewone potgrond prima. Geef water als het droog is en snoei de planten in het vroege voorjaar. Snoei de uitgebloeide takeindjes eruit, losjes en iets bolvormig.

Standplaats (bodem, vocht): Goed gedraineerde, enigszins vochtige, zure grond. Een open standplaats met goede luchtcirculatie en minstens een halve dag volle zon. Kleigrond is niet geschikt

Verzorging (snoeien, planttijd etc.): na de bloei snoeien om de planten compact te houden, gieten met regenwater (leidingwater bevat teveel kalk)

Bloei: juni-november

Eigenschappen

Hoogte
1 - 60 cm
Winterhard
Ja
PH
Zuur
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend