Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Roos ‘Red Eden Rose’

Rosa ‘Red Eden Rose’  • 

Foto: Roos ‘Red Eden Rose’

Foto: Roos ‘Red Eden Rose’

Rosa 'Red Eden Rose' een grootbloemige doorbloeiende roos met rode gevulde geurende bloemen. De roos wordt ongeveer 80 cm hoog. Rosa 'Red Eden Rose' bloeit vanaf juni tot in oktober. Rosa 'Red Eden Rose' staat graag op een zonnige plek tot half schaduw.

Onderhoud Rosa 'Red Eden Rose':
Voorjaar (half maart tot half april), dode, beschadigde en dunnen takken tot aan de onderstam wegknippen. 3 tot 5, maximaal 7 goede takken overhouden. De gezonde en dikke takken op 3 tot 5 ogen terug knippen (eindknop naar buiten gericht).

Zomer (gedurende de bloei), uitgebloeide bloemen afknippen, daardoor ontwikkelen zich meer nieuwe bloemknoppen (wegknippen tot op het eerste vijftallige blad). Zuinig zijn op nieuwe jonge uitlopers, de takken voor het volgende jaar, de uitgebloeide oude takken in zijn geheel wegsnoeien.

Najaar, alleen op netheid snoeien, niet noodzakelijk. De takken moeten minimaal 7 ot 9 ogen behouden (ongeveer op kniehoogte). Aan het einde van het najaar aanaarden (bescherming van de ent) en in het begin van de winter bemesten met organische mest. Wilde hout zo diep mogelijk wegknippen ( te herkennen aan het kleinere vaak dofkleurig blad). Bladluis het liefst aanpakken met de larve van het lieveheersbeestje.

Eigenschappen

Kleur
  •   
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend