MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Reuzenlevensboom 'Atrovirens'

Foto: Reuzenlevensboom 'Atrovirens'

Groeit in 49 tuinen

Latijnse naam
Thuja plicata 'Atrovirens'
Hoogte
1 cm
Kleur
Winterhard
Ja
Evergreen
Bladhoudend

Algemene omschrijving

De nederlandse naam is Reuzenlevensboom, familie van de Cupressaceae. De bladeren zijn glanzendgroen. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 800 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Ook voor en heg te gebruiken.

Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochtige, 'gemiddelde' zandhoudende bodem. Dus bestaand uit zand-veen of zand-klei/leem en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is, vanwege oppervlakkige worteling of grote vocht-/voedingopname, lastig met vaste planten te combineren.

Bemesting Thuja plicata 'Atrovirens': Het is belangrijk dat planten goed groeien, groen blad vertonen, goed bestand zijn tegen ziekten en goed bloeien. Voor de eerste twee is stikstof nodig, voor de laatste twee kalium. Aangezien de meeste planten al een goed wortelgestel hebben en omdat het beter voor het milieu is zit er minder fosfor in de formule. Advies samenstelling: N4+P2+K6 tot maximaal N8+P6+K8

Giftig: Thuja Alle delen zijn giftig bij inname, vooral het blad. Symptomen maag-, darmstoornissen, kramp.

Wetensch. naam: Thuja plicata 'Atrovirens'
Nederlandse naam: Reuzenlevensboom
Type: Conifeer
Standplaats: Licht schaduw en zon
Vocht: Vochtig
Grond: Matig voedselrijk
Wintergroen: Ja