Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Dahlia 'Sir Alf Ramsey'

Dahlia 'Sir Alf Ramsey'  • 

Foto: Dahlia 'Sir Alf Ramsey'

Foto: Dahlia 'Sir Alf Ramsey'

Een zgn. Dinnerplate (Schotelgrote - Decoratiefbloemig) type, d.w.z. met brede lintbloemen. Reusachtige bloemen van 25 cm in doorsnee (of groter) en met zoveel lintbloemen, dat de bloem bijna bolrond gevuld is. De brede, licht lilaroze lintbloemen eindigen in een punt. Vanuit het centrum is de bloem lichter van kleur. 
Combineert zeer mooi met verschillende bloembollen en vaste tuinplanten.

Deze fantastische zomerbloeier komt oorspronkelijk uit Mexico. Ze bloeien vanaf juli en blijven bloemen produceren tot de vorst invalt. Ze worden ongeveer 110 cm hoog. Plant ze in de periode vanaf april tot eind mei in uw tuin. Zet ze bij voorkeur in groepjes van ongeveer 3 stuks. De onderlinge plantafstand bedraagt ongeveer 45 cm en de plantdiepte is ongeveer 8 cm. Na het planten kunt u het beste de grond goed vochtig houden. 
TIP: Door de hoofdknop te laten groeien en de zijknopjes weg te halen (het zogenaamde dieven) vormen zich schitterende grote bloemen. Deze zijn uitermate geschikt als snijbloem. Het snijden van de bloemen kan het beste vroeg in de ochtend of in de late namiddag gebeuren. Uitsluitend geheel ontwikkelde bloemen snijden.

Eigenschappen

Hoogte
1 cm