MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Jurema preta

Mimosa tenuiflora  • 

Foto: Jurema preta

Foto: Jurema preta

Mimosa tenuiflora , syn. Mimosa hostilis ( Jurema Preta, Calumbi (Brazilië) , Tepezcohuite (Mexico) , Carbonal , Cabrera ) is een vaste plant boom of struik afkomstig uit het noordoosten van Brazilië ( Paraíba , Rio Grande do Norte , Ceará , Pernambuco , Bahia ) en vonden het noorden tot het zuiden van Mexico ( Oaxaca en de kust van Chiapas ), en de volgende landen: El Salvador , Honduras , Panama , Colombia en Venezuela. Het is het meest vaak gevonden in lagere hoogten, maar het kan zijn In totaal zo hoog als 1000 m.

Beschrijving
Het varen achtige takken bladeren die Mimosa als, fijn geveerd, groeit tot 5 cm lang. Elke verbinding blad bevat 15-33 paren van heldere groene blaadjes 5-6 mm lang. De boom zelf groeit tot 8 meter lang en het kan 4-5 m lang in minder dan 5 jaar hebben bereikt. De witte geurende bloemen voorkomen in losjes cilindrische spikes 4-8 lang. In het noordelijk halfrond bloeit en produceert vruchten van november tot juni of juli. In het zuidelijk halfrond het bloeit in de eerste plaats van september tot januari. De vrucht is broos en gemiddelden 2,5-5 cm lang. Elke peul bevat 4-6 zaden die zijn ovaal, vlak, lichtbruin en 3-4 mm in diameter. Er zijn ongeveer 145 zaden / 1 g. In het zuidelijk halfrond, de vrucht rijpt van februari tot april.
Kleine Mimosa tenuiflora stam en wortels. De schors van de boom is donker bruin tot grijs. Het verdeelt de lengte en de binnenkant is roodbruin.
Hout van de boom is donker roodachtig bruin met een geel centrum. Het is zeer dicht, duurzaam en sterk, met een dichtheid van ongeveer 1,11 g / cc.
Mimosa tenuiflora doet het erg goed na een bosbrand, of andere grote ecologische verstoringen. Het is een zeer productief pionier planten . Het zet haar bladeren op de grond, het continu vormen van een dun laagje mulch en uiteindelijk humus . Samen met de mogelijkheid om stikstof, de boom voorwaarden van de bodem vast te stellen, waardoor het klaar is voor andere plantensoorten om mee te gaan.

Bron

https://en.wikipedia.org/wiki/Mimosa_tenuiflora

Aanvullende info:

http://zonderwoord.com/article/mimosa-tenuiflora

Eigenschappen

Hoogte
400 - 800 cm
Kleur
Winterhard
Neen
Vochtigheid
Vochtig
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend