MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Choisya 'Aztec Gold'

Groeit in 28 tuinen

Latijnse naam
Choisya × dewitteana 'Aztec Gold'
Andere benamingen
Syn: Hilgold, Mexicaans Oranjebloesem
Hoogte
1 cm
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

De Choisya ‘Aztec Gold’ is een kleine en sierlijke struik. In het voorjaar kun je genieten van een rijke bloei van witte bloemen. Deze zijn heerlijk geurend en vlinders zijn dol op de nectar. Opvallend aan de ‘Aztec Gold’ zijn de goudgele jonge bladeren. De bladeren zullen het hele jaar aan de struik blijven hangen en de winter goed overleven.
Choisya ‘Aztec Gold’ valt op door zijn aromatisch goudgeel jong blad waardoor Aztec Gold een goudgeel zonnetje in de tuin is. In het najaar verkleurend naar groen die de tuin de gehele winter kleur zal blijven geven omdat Choisya ‘Aztec Gold’ een groenblijvende struik is. Aztec Gold is een compact blijvende struik waardoor deze Choisya wel geschikt is voor in een pot op terras of balkon en als tuinplant in kleine en grotere tuinen. Choisya Aztec Gold is een vinding van Alain Postill van Hillier Nurseries, GB.

        Habitus:        groenblijvende heester
        Blad:        goudgeel in het najaar verkleurd naar groen
        Bloemen:        naar amandel geurende witte bloem
        Afmeting:        120 cm hoog 120 cm breed
        Bloeiperiode:        april-mei
        Winterhardheid:        tot -15C
        Plantadvies:        Deze Choisya kan in de zon en schaduw staan. Indien noodzakelijk takken terug snoeien naar behoefte maar max. tot 20-25 cm. Uiteindelijk zal deze struik na enige jaren in de tuin max. 120 cm breed en hoog zijn.