Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Trompetnarcis (Algemeen)

Narcissus pseudonarcissus  • 

Foto: Trompetnarcis (Algemeen)

Foto: Trompetnarcis (Algemeen)

    Bloeiperiode: Maart, April, Mei
    Bijzonderheden: Gemakelijk te verzorgen, Goede snijbloem, Giftig
    Standplaats: Zon, Halfschaduw
    Grond: Voedselrijk, Humusrijk
    Hoogte tot: 50 cm
    Latijns/wetenschappelijke naam: Narcissus pseudonarcissus
    
Trompetnarcissen danken hun naam aan de markante vorm van de bijkronen (trompetten). Deze zijn even lang of zelfs langer dan de omringende bloembladeren. Trompetnarcissen zijn sterk en gaan vele jaren mee. Ze dragen slechts een bloem per stengel, sommige geuren licht. De meest voorkomende kleur is zonnegeel, maar er zijn ook witbloeiende en tweekleurige rassen met witte, oranje of roze bloembladeren.

Beproefde geelbloeiende rassen zijn ‘Dutch Master’, ‘Golden Harvest’ en ‘King Alfred’, die al in de vorige eeuw bekend was. Witbloeiende rassen zijn ‘Cantrice’ in zuiverwit, ‘Mount Hood’ en ‘Empress of Ireland’, beide crèmekleurig.

Bij de tweekleurig bloeiende rassen hebben de kroon en de bij kroon verschillende kleuren. ‘Bravour’ valt op door de gele trompet temidden van roomwitte bloembladeren, bij ‘Spellbinder’ is de verdeling andersom. ‘Glenfarclas’ en ‘Fortissimo’ hebben gele bloembladeren met een oranje bijkroon, terwijl ‘Easter Bonnet’ bijzonder apart is door de roze bijkroon en de roomwitte bloembladeren.

Eigenschappen

Hoogte
1 cm