MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Struikveronica

Hebe pinguifolia

Foto: Struikveronica

Hebe pinguifolia of Struikveronica 

Het blad van de Hebe pinguifolia is licht grijs van kleur. De struikveronica groeit vrij compact. De kleine witte bloemetjes staan in kleine pluimpjes. Van wege de kleur goed te combineren met andere planten. Ook zeer geschikt in een kleinere tuin.

Hebe pinguifolia is een groenblijvende tuinplant. Deze Struikveronica bloeit van juni t/m augustus met witte bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 30 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon - halfschaduw.    

Nederlandse naam:     Struikveronica
Bloeitijd:     Juni - Augustus
Bloemkleur:     Wit
Bladkleur:     Grijs
Groenblijvend:     Ja
Hoogte volgroeide plant:     25-40 cm

Standplaats:     Zon - halfschaduw, in goed doorlatende grond. Verder is het belangrijk dat de grond compostrijk is en niet te droog wordt. In de zon krijgt         deze Hebe de meeste bloemen.

Winterhard:  Matig, bij strenge vorst (-10 à -15 °C) afdekken. Bescherm dan de planten door bijvoorbeeld dennen- of sparrentakken schuin in de grond te plaatsen, zodat de wind er overheen blaast.Door de vorst beschadigde takjes kunnen in het late voorjaar (april) afgeknipt worden. Knip                                  beschadigde en dode takjes tot net boven een nieuwe, sterke groeiknop terug.

Snoeien:     Verdraagt goed forse snoei in maart-april. Snoei de struik in april, net als de nieuw groei begint, licht terug om zijn vorm te laten te behouden.

Vermeerderen:     Neem halfverhoute stekken en maak een wond onderaan de stek met een scherpmes of een scalpel. Doop de stek in een stekgel of doe wat stekpoeder op de wond..

Toepassing & Combinaties: Veel gebruikt in bloembakken en borders. Hebe  kan goed gecombineerd worden met Buxus sempervirens ( Buxus), Heuchera      (Puperklokje ), Stachys (Ezelsoor ), Varens.

Eigenschappen

Hoogte
1 - 30 cm
Kleur
Winterhard
Matig
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend