MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Bosrank 'Alba'

Clematis montana 'Alba'  • 

Foto: Bosrank 'Alba'

Foto: Bosrank 'Alba'

Hoogte : tot 600 cm.

Bloemgrootte 4-5 cm. (wit)

Bloei : Maanden V-VI. Clematis montana 'Alba' behoort bij de groep van de vroeg bloeiende Clematissen (=groep 1). De bloeitijd valt tussen begin mei en midden juni. Clematis montana 'Alba' bloeit met heel veel kleine witte bloemen. De diameter van de bloemen is 4 - 5 cm. De plant in bloei is geurend.

Snoeien : direct na de bloei kan deze clematis teruggessnoeid worden tot 1 - 2 meter boven de grond. Ze worden na de bloei gesnoeid. Alle uitgebloeide ranken kunnen dan tot op enkele knoppen boven het oude hout worden gesnoeid.Clematissen uit deze groep snoeien we nauwelijks. Na de bloei snoeien we het dode hout weg en in het voorjaar (maart) snoeien we de scheuten van het afgelopen jaar terug tot het eerste paar dikke knoppen dat we tegenkomen. In de zomer volstaat het om de scheuten te leiden naar een volgend steunpunt.

Standplaats : clematis montana 'Alba' gedijt zowel in de zon als in de schaduw goed. De zon mag - zoals bij alle clematissoorten - nooit direct op de wortelvoet schijnen. Deze klimmer staat wel graag in goed doorlatende grond.

Bladkleur : groen

Wintergroen : neen

Winterhardheid: vorstbestendig tot -20°C

Eigenschappen

Hoogte
100 - 600 cm
Kleur
Winterhard
Ja, Matig
PH
Kalkrijk
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend