Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Broodboom 'Golden King'

Aucuba japonica 'Golden King'

Foto: Broodboom 'Golden King'

Aucuba japonica Golden King of Broodboom is een groenblijvende plant met mooi glanzend gevlekt geel/groen blad. De heester kan solitair geplaatst worden, maar kan ook prima als haag worden aangeplant. Het is een vrij trage groeier die ongeveer 1,5 tot 2 m hoog en breed wordt.
Winterhard, maar kan wel het best uit harde koude wind geplaatst worden.
De heester staat graag op een plek in schaduw of halfschaduw.

De grond kan het best vochtig, maar wel waterdoorlatend zijn. Zorg verder voor een humus- en voedselrijke grond.Heeft een zeer onopvallende bloei in april/mei.
Het blad is lichtgeel/lichtgroen gevlekt en is leerachtig en glanzend. Het blad kan goed gebruikt worden in kerststukjes en boeketten. De heester is groenblijvend in de winter.

De heester hoeft niet gesnoeid te worden, maar dit is wel goed mogelijk. Zeker als u hem als haag heeft aangeplant is snoeien wel handig om te doen. Verder kunnen in het voorjaar eventuele dode takken verwijderd worden.

Aucuba japonica 'Golden King' heeft grote maar vooral decoratieve bladeren. Het bonte blad fleurt schaduwrijke hoekjes in de tuin mooi op. De plant wil eigenlijk op elke grond wel goed groeien. Snoeien kan gedurende het hele jaar maar is het mooist om in het voorjaar of rond de langste dag van jaar te doen.

Aucuba japonica 'Golden King' is een groenblijvende tuinplant. Deze Broodboom bloeit van april t/m mei met witte bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 150 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon - halfschaduw. 

Eigenschappen

Hoogte
1 - 150 cm
Kleur
  •   
Winterhard
Ja
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend