MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Boompioen 'Yin Hong Qiao Dui'

Paeonia suffruticosa 'Yin Hong Qiao Dui'

Foto: Boompioen 'Yin Hong Qiao Dui'

Omdat de meeste boompioenen zijn geënt, is het belangrijk om de onderstam +/- 9 centimeter onder de aarde te planten, om de groei van nieuwe wortels aan te moedigen en om nieuwe uitlopers -aan de basis- te bevorderen. Boompioenen hebben de voorkeur aan rijke voeding en zullen daarin het best presteren. Als het nodig blijkt, kunnen de bloemen worden opgebonden. Het voeden van de plant moet op een regelmatige basis plaatsvinden.

Ze zijn extreem winterhard en ze tolereren volle schaduw, alhoewel ze (in tegenstelling tot veel kruidachtige pieoenen) in half schaduw het best presteren. Halfschaduw, waarbij de hete middagzon wordt vermeden of gefilterd zonlicht, heeft de voorkeur. Op plaatsen waar de plant volledig blootgesteld wordt aan de elementen, onbeschut in zware wind of storm, kunnen bloemen snel beschadigd raken.

De hoofd-uitloper begin te groeien in de lente; alhoewel is het waarschijnlijker dat deze nog niet direct bloemen produceerd, kan het 3 a 4 jaar duren totdat de eerste bloemen verschijnen

Boompioenen reageren goed op voeding en een snoeibeurt van tijd tot tijd als de groei staakt. Soms sterven takken af en deze moeten weggesnoeid worden. Het afsterven van takken is normaal en geen reden voor bezorgdheid.

Eigenschappen

Hoogte
1 - 120 cm
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend