MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Aubergine 'Benary's Blaukönigin'

Foto: Aubergine 'Benary's Blaukönigin'

Groeit in 1 tuin

Latijnse naam
Solanum melongena 'Benary's Blaukönigin'
Hoogte
1 cm

Algemene omschrijving

Het ras werd door de gerenomeerde Duitse zaadfirma Ernst Benary op de markt gebracht in 1959. Het is een lekker, productief en compact ras, met langwerpige, purperkleurige vruchten met een groenachtige kraag en top.  De belangrijkste eigenschap is ongetwijfeld dat dit een van de weinige aubergine's is die in ons klimaat ook in vollegrond een mooie opbrengst geeft. 

De aubergine (Solanum melongena, synoniem: Solanum esculentum) is een plant uit de nachtschadefamilie (Solanaceae). De plant komt van oorsprong uit Myanmar en werd door de Arabieren in de middeleeuwen in het spaanse Andalusïe geïntroduceerd. Omstreeks het midden van de 15e eeuw in Europa geïntroduceerd vanuit Spanje. Sinds enige tijd wordt deze groente ook volop door Nederlandse tuinders geteeld. In China en India is deze groente al duizenden jaren bekend.

De in Nederland en België meest verkochte aubergine heeft een glanzende donkerpaarse schil (de kleur aubergine is ernaar vernoemd) en bijna wit vruchtvlees. De smaak is bitter tot neutraal en zit voornamelijk geconcentreerd in de schil.

In bakken uitzaaien in februari - maart. Uitplanten in mei.

Berichten over deze plant