MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Blauwe Ster

Groeit in 35 tuinen

Latijnse naam
Amsonia hubrichtii
Andere benamingen
Stermaagdenpalm, Amsonie, Blaustern, Hubrichts Röhrenstern
Hoogte
60 - 80 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal, Vochtig
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

De Amsonia heeft naaldvomig blad, welke in het najaar mooi verkleurt. De standplaats is zon tot halfschaduw. De bloeikleur is blauw, de bloeitijd mei -juli. Hoogte: 80 cm.

Amsonia hubrichtii heeft een lichtblauwe bloem en is daarna voor lange tijd onopvallend. In de herfst kleurt het blad naar geel en valt de plant weer op. Amsonia hubrichtii heeft wat tijd nodig om te settelen, maar is oersterk. Goed te gebruiken in allerlei soorten borders en beplantingen, vooral als weefplant. Ook uitgebloeid is de plant nog aantrekkelijk. Amsonia is een magneet voor hommels en bijen.

Als je een sterke vaste plant nodig hebt voor een plek in de zon of halfschaduw, dan is dit echt een aanrader. Afhankelijk van de omstandigheden, wordt deze plant zo’n 60 cm. hoog. Er volgt een aantrekkelijke bloei van 4 tot 6 weken, waarna de bloemen bruin verdwijnen. Het duurt even voordat de plant goed aanslaat.

Deze Amsonia heeft weinig eisen. Na de bloei verdwijnt de bloem en groeit de plant verder. Heeft geen echte uitgebloeide waarde. In de laatste wintermaanden of het vroege voorjaar snoei je de plant tot kort aan de grond terug. Hiermee kan weer een nieuw seizoen beginnen.