MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Roos 'Palace Avila'

Groeit in 6 tuinen

Latijnse naam
Rosa polyantha 'Palace Avila'
Andere benamingen
Trosroos
Hoogte
1 - 20 cm
Kleur
Winterhard
Matig
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

Deze sterke trosroos heeft fantastische bloemen in een tros. De bloemen zijn halfgevuld en verschijnen de hele zomer door. Trosrozen komen ook heel goed uit in een pot, maar u kunt deze bijzondere rozen natuurlijk ook in de volle grond planten. Als u ze in groepen plant komen de prachtige bloemen nog beter uit.
Deze semi grootbloemige trosrozen brengen vrolijk gekleurde rozen in de tuin of op het terras. PalaceĀ® potrozen kunnen ook uitstekend op het terras of balkon gezet worden in een mooie bloembak of bloempot. Deze potrozen zijn gestekt en zijn dus niet geoculeerd. De rozenstruiken bloeien maandenlang.
De trosroos moet elk voorjaar gesnoeid worden. Snoei in maart alle takken terug tot op 3-5 ogen (knopjes). Laat ongeveer 5 dikke takken per struik zitten.Ā 
De trosroos heeft veel voedsel nodig voor een rijke bloei. Mest uw roos daarom regelmatig bij. Leg in de winter koemestkorrels rond de voet van de struik. Geef in het vroege voorjaar een gemengde organische mest. Mest in juli bij met speciale rozenmest.