MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Klimcourgette 'Long Green Trailing'

Foto: Klimcourgette 'Long Green Trailing'

Groeit in 13 tuinen

Latijnse naam
Cucurbita pepo 'Long Green Trailing'
Hoogte
1 - 300 cm
Kleur
Winterhard
Neen
Licht
Zon
Planten tags

Algemene omschrijving

Long Green Trailing is een klimmende courgettesoort die een overvloed aan lange, slanke, zeer smakelijke, donkergroene vruchten met lichtgroene strepen produceert.

Doordat deze courgette omhoog te leiden is langs een klimrek en daardoor minder ruimte inneemt dan een klassieke courgettesoort is hij zeer geschikt voor de kweek in 4kante moestuinbakken en in kleinere tuinen.

 • Latijnse naam                Curcurbita pepo
 • Zaaitijd                          maart - juni
 • Dagen tot oogst             90 - 120
 • Synoniemen                  eetbare bloem, eetbare bloemen
 • Binnen zaaien: eind maart - april
 • Buiten zaaien: eind mei - juni (na de IJsheiligen)
 • Kiemtijd: 7 - 14 dagen
 • Kiemtemperatuur: 20 - 22 °C
 • Zaaidiepte: 1 - 1½ cm
 • Plantafstand: 100 cm
 • Standplaats: zonnig - beschut tegen wind
 • Dagen tot oogst: 90 - 120

Bij het ontkiemen van courgettezaad is het zeer belangrijk dat de bodemtemperatuur zo gelijkmatig mogelijk is. De temperatuur moet minstens 20 °C zijn. Zaai vanaf eind maart in aparte potten 1 zaadje per pot zijdelings 1 - 1½ cm diep en dek dit goed af met zaaigrond. Zet hierna de potten in een propagator of in een verwarmde kas. Houd de temperatuur zo gelijkmatig mogelijk en laat vooral 's nachts de temperatuur niet dalen. Na het zaaien en tijdens het kiemen de grond goed vochtig houden, maar niet te nat om rotting te voorkomen. Zodra de zaden zijn ontkiemd, kunt u ze wat koeler wegzetten. Laat de jonge zaailingen, zodra er geen kans meer is op nachtvorst,  geleidelijk wennen aan de buitentemperatuur voordat u ze in de volle grond zet.

Vanaf eind mei (na de IJsheiligen) kan er ook direct in de volle grond worden gezaaid. Hierbij is het belangrijk om de grond goed te bemesten voordat u begint met zaaien en een zonnige plaats met beschutting tegen de wind te kiezen. Zaai 3 zaden per gat ongeveer 1 - 1½ cm diep en minstens 1 meter van elkaar af en bedek de zaden met goede zaaigrond.  Dun uit tot 1 sterke zaailing per gat, zodra de zaailingen groot genoeg zijn om te hanteren.

Deze planten hebben veel voeding nodig. Geef zodra de eerste vruchten beginnen te groeien om de 14 dagen wat extra bemesting bijv. vloeibare tomatenmest. Ondersteun deze planten goed en bescherm ze tegen slakken, vogels en ander ongedierte. Geef voldoende water op de grond en niet op de planten om te voorkomen dat ze gaan rotten.

Het is het beste om uw courgettes regelmatig te oogsten omdat dit het doorgroeien van de vruchten bevorderd. U kunt de vruchten het beste oogsten als zij nog jong en mals zijn. Snijd de courgettes met een mes van de plant af waarbij u een niet te kort steeltje laat zitten om te voorkomen dat de vruchten gaan rotten. Sommige personen kunnen allergisch zijn voor de borstelige stekels op de bladeren, het dragen van handschoenen kan het risico op allergische reacties beperken.

Berichten over deze plant