Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Schout bij Nacht

Rodgersia dankt haar naam aan de Engelse admiraal John Rodgers die een expeditie naar Oost-Azië leidde waarbij deze bosplanten werden ontdekt.

De Rodgersia pinnata komt uit West-China en is de rijkstbloeiende soort. Hij heeft de meeste en meest opvallende bloemen van alle rodgersia’s. De bloemen van de Rodgersia pinnata zitten in mooie witte of lichtroze vertakte pluimen en geuren heerlijk.

De bladeren zijn bruinachtig en hebben een handvorm met vijf tot negen ‘vingers’. Het lijkt op het blad van de paardenkastanje. De bladeren kunnen wel een meter lang worden inclusief de bladsteel. Deze plant komt men tegen in borders, langs vijvers, als alleenstaande plant en in groepen.

Er zijn diverse soorten. Het zijn prachtige bladplanten die in de zomer ook nog eens mooi bloeien (de bloempluimen steken dan royaal boven de fraaie bladeren uit). De planten groeien in het begin heel langzaam. Echter, als je ze met rust laat, gaan ze heel lang mee en kunnen ze de border verder vullen als ze zich langzaam uitbreiden.

Het is goed Rodgersia zo veel mogelijk zijn natuurlijke omgeving te gunnen. Vrij vochtige grond, die bij voorkeur humusrijk moet zijn en ruim voldoende voedsel moet bevatten. Meer informatie over grondsoorten is te vinden op onze site. De mooiste exemplaren komen voor op beschutte lichtbeschaduwde plaatsen. Laat de plant na het planten zoveel mogelijk met rust. Zorg ervoor de wortelstokken niet te beschadigen. Het is goed hem in de herfst wat blad of bladaarde te geven, zoals hij ook op natuurlijke wijze in het bos gehad zou hebben. Kijk uit dat de grond niet uitdroogt.

Eigenschappen

Hoogte
1 - 120 cm
Kleur
  •   
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
halfschaduw
Schaduw
Evergreen
Bladverliezend

In de webshop