MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Dahlia 'Topmix Roze'

Groeit in 9 tuinen

Latijnse naam
Dahlia 'Topmix Roze'
Andere benamingen
Syn. Dahlia 'Topmix Pink'
Hoogte
1 - 50 cm
Kleur
Winterhard
Neen
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

De roze topmix dahlia is een dankbare zomerbloeier die je maandenlang plezier geeft. Deze dahlia bloeit de hele zomer van juli tot de eerste nachtvorst. Deze rode topmix dahlia wordt ongeveer 50 cm. hoog. Deze dahlia is daarom ook uitstekend geschikt voor het planten in potten op terras of balkon.

Dahliaknollen kan je in het voorjaar planten. Dahlia topmix roze is vorstgevoelig, pas dus wel op met late nachtvorst. Graaf een ruim plantgat, maak de aarde los en vul het plantgat met goede potgrond. Leg de knollen voorzichtig in het plantgat en dek af met 3-5 cm aarde. De plantafstand van de knollen is 40 cm. Geef na het planten de knollen meteen wat water. Dahlia's bloeien het rijkst in de volle zon. Bewaar de knollen na de bloei op een vorstvrije plaats en je hebt er jarenlang plezier van.

Dahlia topmix roze is goed te combineren met lage vaste planten en andere lage dahlia soorten. Dahlia topmix is ook een uitstekende snijbloem en lang houdbaar op de vaas. Het beste tijdstip om dahlia's te snijden is vroeg op de dag. 

Berichten over deze plant