MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Klokjesbloem 'Addenda Adansa Series'

Campanula poscharskyana 'Addenda Adansa Series'  • 

Foto: Klokjesbloem 'Addenda Adansa Series'

Foto: Klokjesbloem 'Addenda Adansa Series'
Foto: Klokjesbloem 'Addenda Adansa Series'

Het merk Addenda(r) brengt verschillende varianten van Campanula poscharskyana op de markt. De Addenda 'Adansa' is een Campanula poscharskyana met witte ster vormige bloemen. Hij bloeit 3x per jaar (om de 4-6 weken). Bodembedekker. Winterhard.

De klokjesbloemen, Campanula ‘Adansa’ voor binnen én buiten is door de stervormige bloemen een aantrekkelijke blikvanger, bijvoorbeeld in schalen of manden. De 'Adansa'-serie omvat een aantal kleuren, naast de Purple, zijn er de White, Blue en Pink uitvoering.

Campanula ‘Adansa’ zorgt binnen én buiten voor langdurige bloemenpracht. Met de sterke, compact groeiende Campanula ‘Adansa’ bent u gedurende het voorjaar en de zomer verzekerd van een vrolijke waterval van bloemen. Niet voor niets een zeer geliefde plant!
De robuuste plant vraagt weinig verzorging en is ook zeer geschikt voor beplanting van perken en balkonbakken. Maar ook in hanging baskets is de Campanula een fantastische sfeermaker. Combineer de Campanula ‘Adansa’ eens met groenblijvende grassoorten en laat u verrassen door het resultaat! Een bloeiende muur creëert u door enkele exemplaren in potten op te hangen, loodrecht of schuin boven elkaar.
Na de bloei kunt u de winterharde plant in de tuin zetten.

Standplaats: Schaduw of halfschaduw. Staat de plant in een bak of pot, houd de grond dan vochtig.

Knip uitgebloeide takken niet weg, maar breek ze af: dit is bevorderlijk voor een tweede bloei. Geef de Campanula elke maand mest voor een rijkelijke bloei en zorg voor humusrijke grond. Campanula houdt niet van harde wind of regen. Zet de plant daarom op een beschutte plek.

Eigenschappen

Variëteit van
Klokjesbloem Addenda (Campanula Addenda)
Hoogte
1 - 20 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
halfschaduw