Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Krim Basilicum 'Tauris'

Ocimum x hybrida 'Tauris'

Foto: Krim Basilicum 'Tauris'

Foto: Krim Basilicum 'Tauris'

Uit de Krim afkomstige Basilicum, keukenkruid met sterk geurende blaadjes, waarvan de bladsteeltjes rood kleuren, voor gebruik in veel mediteraanse gerechten. Is niet geheel winterhard, maar bij zachte winters is overwinteren mogelijk. Kan ook op de vensterbank gehouden worden.

Deze rechtop, met rode steeltjes, groeiende basilicum is afkomstig van het halfeiland Krim en is daarom bijzonder stabiel en volhardend. De halfgrote blaadjes hebben een sterk, typisch basilicumaroma, dat aan veel mediterraanse gerechten de karakteristieke smaak geeft. Ook geschikt om op de vensterbank te kweken en bij een vorstvrije overwintering zelfs meerjarig!

Standplaats/verzorging: Het boompje staat het liefste op een  beschutte, warme plek, het liefste in de zon. Gebruik een losse, humus- en voedingsstofrijke aarde en geef normaal water.

In eerste instantie kan de plant in het eerste potje verder groeien. Daarna raden wij u aan de basilicum in de volle grond te zetten of  verpotten in een grotere pot. De plant moet in de late herfst naar binnen gehaald worden en op een lichte plek bij 10-15° C gezet worden (niet boven de verwarming).

 Oogst: Het hele jaar door. Altijd de buitenste blaadjes afnemen, zo blijft de plant mooi bossig. Om de plant mooi in model te houden kun je ook hele takjes wegknippen. Na het oogsten kun je om het aroma goed te behouden de blaadjes invriezen. Het aroma versterkt tijdens het verwarmen van de blaadjes en in gedroogde toestand gaat de smaak achteruit.

  • Groeihoogte: 50-80 cm
  • standplaats: zonnig
  • plantafstand: 30 cm
  • verzorgingsbehoefte: gering - matig
  • behoefte aan water: gering - matig
  • levensduur: meerj. - vorstvrij houden

Eigenschappen

Hoogte
1 - 80 cm
Kleur
  •   
Winterhard
Matig
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend