MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Blaasspirea 'Amber Jubilee'

Foto: Blaasspirea 'Amber Jubilee'

Groeit in 9 tuinen

Latijnse naam
Physocarpus opulifolius 'Amber Jubilee'
Hoogte
1 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

Een juweeltje in uw tuin, deze Blaasspirea Physocarpus Amber Jubilee® met zijn aantrekkelijke blad en uitzonderlijke kleurenpalet. Het is een veelzijdige plant, die geschikt is voor vele doeleinden.
Deze nieuwe soort is ter ere van het diamanten jubileum van Koningin Elisabeth in 2012 naar haar vernoemd. Het gaat om een kruising tussen Physocarpus Opulifolius Diabolo en Physocarpus Darts Gold.
De kleurschakeringen van het blad van deze decoratieve struik zijn adembenemend: combinaties van oranje, geel, goud en rood, met witte bloementrossen als accent. In de nazomer verkleurt het blad naar roodlila tinten en draagt de struik rode vruchten.
De robuuste, kleurrijke Physocarpus Amber Jubilee kan als eenling gebruikt worden, maar doet het ook prima als kleuraccent in struikencombinaties of als haag voor meer privacy.

  • Standplaats: Zon of halfschaduw.
  • Temperatuur: Zeer winterhard (tot -30°C) en windbestendig.
  • Verzorging: Deze struik houdt niet van kalkrijke grond, maar van een vochtige, humusrijke bodem.

Om de struik in vorm te houden, kunt u in het voorjaar enkele oudere takken wegknippen. Wilt u de struik jong en fris houden, knip dan ieder jaar in maart de oudste, dikste en langste takken weg. Snoei niet te rigoureus: maximaal twee of drie takken. In het voorjaar kunt u wat compost of mest bijgeven.

Bij grote droogte moet u de plant water bijgeven, anders verbrandt het blad. De struik herstelt dan maar moeizaam. De wortelkluit mag niet te ver uitdrogen.

Berichten over deze plant