Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Roos 'Satchmo'

Rosa 'Satchmo'  • 

Foto: Roos 'Satchmo'

De Rosa Satchmo zal met zijn grote, rode trossen een blikvanger in uw tuin zijn. Deze struikroos komt in de tuin, maar ook in een pot op terras of balkon zeer goed tot zijn recht. Zet deze roos niet in de volle zon. U mag de kluit niet laten uitdrogen en in de zomer zelfs iedere dag water geven.

Met deze stamroos haalt u romantiek en emotie in uw tuin! Een decoratieve stamroos zoals deze Rosa Satchmo is een prachtig geschenk voor vele gelegenheden. Rozen staan al eeuwenlang symbool voor liefde, vriendschap en sfeer.
De betoverende, volle bloemen van de compacte polyantha Rosa Satchmo vormen met hun warmrode kleur een blikvanger in uw tuin.
Rosa 'Satchmo' heeft vele grote, rode knoppen en grote, sterke bloemen. De stamroos kan op het terras staan, maar ook in de tuin. Ook in een pot of op het balkon komt de plant prima tot zijn recht. Door de vele warme kleurvarianten zorgt de stamroos altijd voor een uitbundig accent in de tuin of op het terras.

Standplaats:
Binnen een lichte plaats.
Buiten een zonnige plaats.

Mooi in plantenbakken.
In de zomer fel zonlicht vermijden.
Gefilterd zonlicht is aanteraden.
Geef deze plant zijn halfschaduw!

Let op: de planten kunnen niet tegen fel zonlicht en te warme temperaturen. Als het warm is en geen luchtcirculatie aanwezig is, op deze warme plaats, kan de plant instorten; bladval en knopval, geel worden van blad.

Verzorging Kluit niet laten uitdrogen.
Regelmatig water geven.
In de zomer bij direct zonlicht elke dag begieten.
Eén keer per maand rozenmest geven.

Rosa Satchmo blijft lang mooi. Na de bloei van de stamroos kunt u de plant tot 5 centimeter boven de stam afsnoeien. Zet de roos daarna in de tuin of in een pot. De plant gaat dan weer groeien en bloeit opnieuw na twee maanden.

Eigenschappen

Hoogte
1 cm
Kleur
  •   
Winterhard
Ja
Vochtigheid
Vochtig
Licht
halfschaduw