MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Siergember 'Dr. Moy'

Hedychium 'Dr. Moy'

Foto: Siergember 'Dr. Moy'

Hedychium Dr. Moy geeft prachtige bloemen van augustus t/m oktober. Hedychium 'Dr. Moy' is een hybride van Hedychium flavum x Hedychium coccineom.
Deze gember soort komt voor in de Himalaya tot een hoogte van 2500 meter.
De frisgroene bladeren van de Hedychium Dr. Moy hebben bladstengels die fris groen van kleur zijn met witte strepen op het blad. Het blad lijkt wel wat op dat van de canna. Deze gember wordt ongeveer 100 cm hoog. 

De grote bloemen zijn geel/creme gekleurd met een zalmkleurige kern en ruiken heerlijk. De gember mag als bemesting koemestkorrel of andere bemesting krijgen gedurende het seizoen.
In de winter overwinteren (in pot) bij een temperatuur van +1ºC of warmer op een lichte of donkere plaats. De grond zo goed als droog houden in de winter.
Indien op een natte plaats geplant in de volle grond dan liever knollen uitgraven en vorstvrij in turf overwinteren i.v.m. wortelrot. 

Op een droge plaats in de winter met enige bedekking van humus, turf of boomschors kan deze gember gewoon in de volle grond overwinteren.
Zorg hierbij dus dat de vorst niet te diep de grond in kan komen.
Vaak is de winterhard niet zo zeer van belang bij gembers, als het mis gaat in de volle grond is het vaak te wijten aan een te natte plek waarop de gemberwortel wegrot.
Winterhardheid zone 8a (-10/-12ºC).

Eigenschappen

Hoogte
1 - 100 cm
Kleur
Winterhard
Ja
Vochtigheid
Vochtig
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend